CONEIX LA NOVA COL·LABORACIÓ AMB HEURA PER DESENVOLUPAR MENÚS PLANT BASED EN ELS CENTRES DE COL·LECTIVITATS

Contents de poder anunciar que SERHS Food ha signat un acord de col·laboració amb Heura, marca nº 1 a Espanya en promoure un sistema alimentari més sostenible i que el seu objectiu és empoderar les persones i la societat per canviar l’actual sistema alimentari per un de més sostenible, saludable i nutritiu. És la marca de proteïna vegetal amb més seguidors d’Europa i amb major engagement en l’àmbit mundial.

Per altra banda, Heura va néixer a Barcelona l’any 2017 en el cor de la mar Mediterrània. Heura és una planta que s’expandeix ràpidament omplint el món de vida, natura i color. Això és el que busca l’empresa quan crea la marca. El seu primer client va ser un local petit, al barri de Poble-sec de Barcelona i actualment està present en més de 10 països i encara creix a un ritme vertiginós.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és continuar avançant en el desenvolupament de l’experiència de la carn vegetal en els menús que s’ofereixen als diferents centres que es gestiona el servei d’alimentació dins el sector de la restauració col·lectiva: escoles, centres sanitaris, cafeteries, empreses i altres espais.

Ambdues empreses han alineat els seus xefs, dietistes i equips d’I+D i qualitat, entre altres per elaborar plats cuinats amb les diferents opcions de proteïna vegetal que ofereixen els productes d’Heura. Carn 100% vegetal amb una textura innovadora i elaborada amb una base de llegums (soja, pèsols).

 

Projecte Educa als menjadors escolars

Un dels punts importants és incorporar aquests productes i plats a les escoles per tal d’aconseguir la bona alimentació dels nens i nenes. Es va fer un tast a l’escola Pinya de Rosa de Blanes (Girona) on es va dur a terme una reunió informativa adreçada a famílies i col·laboradors del centre per tal d’informar de tots els beneficis d’Heura. Els plats que van agradar més van ser lasanya amb carn vegetal d’Heura, les mandonguilles d’Heura a  la jardinera i diferents tastets de nuggets i bocados 100% vegetals, entre altres. Això s’ha portat a terme seguint les recomanacions de la Generalitat, l’Agència de Salut Pública (PREME), es planteja el desenvolupament de diferents receptes per promoure la proteïna vegetal en els menjadors escolars.

Esperem que en el curs vinent ja es puguin incorporar nous plats cuinats amb Heura i es traslladarà a altres segments d’activitat que gestiona Serhs Food com centres sanitaris i empreses amb espais de restauració per als seus treballadors/es.

 

Dos grans exemples de sostenibilitat i inspiració en la Dieta Mediterrània

Està demostrat que la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) de Mataró on s’elabora el producte alimentari i tots els nostres plats és un procés de sostenibilitat. Ja que es posiciona entre un 25% menys d’impacte i fins a quasi 4 cops menys en aspectes com el consum d’energia o petjada de carboni versus un restaurant. A part, la CAR està acreditada com a més sostenibles que una cuina tradicional en base a un informe de 8 paràmetres realitzat per empresa especialitzada Inèdit.

Tant per SERHS Food com per Heura, la Dieta Mediterrània ha estat el fonament i la inspiració per la creació dels productes. Per Heura els seus productes respiren l’herència i la gastronomia mediterrània. Utilitzen ingredients d’alta qualitat com l’oli d’oliva i són clean label.  SERHS Food fa més de 40 anys que promou els valors d’aquesta dieta equilibrada i saludable en tots els seus centres i en els plats cuinats elaborats a la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró.

 

Compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat

Som conscients que com a empresa SERHS Food sempre s’ha manifestat una sensibilitat en l’entorn i amb la millora d’alimentació per a tots els usuaris/es.

SERHS Food és la primera i única empresa de restauració col·lectiva de l’Estat espanyol, en la Cuina d’Alt Rendiment, certificada en la norma FSSC 22000 v5 i que també compta amb la ISO 9001:2015 sobre qualitat i la ISO 22.000:2018 sobre seguretat alimentària.

Per seguir amb l’objectiu marcat per les directrius dels diferents organismes públics és important informar als interlocutors (famílies, responsables, professionals de l’alimentació…) sobre els productes del catàleg d’Heura, les seves característiques nutricionals i organolèptiques, així com els valors que aporten són el primer punt per avançar. D’aquesta manera amb la introducció i implementació de la proteïna vegetal als menjadors escolars, es preveuen crear sinergies que tinguin un impacte real en noves receptes i plats cuinats plant based.

El pla d’acció d’ambdues empreses es fonamenta també en la formació i demostracions de receptes de plats cuinats per potenciar la pedagogia i l’estima al planeta i la dieta mediterrània.

La col·laboració entre SERHS Food i  Heura presenta una gran perspectiva de futur per incorporar nous menús plant based en el sector de la restauració col·lectiva, promoure la sostenibilitat i participar en la revolució Good Rebel!