Alimentem el futur

El projecte educatiu de SERHS food Educa

Alimentem i eduquem de forma divertida i saborosa!

Alimentem el futur

L’estona del migdia forma part del projecte pedagògic de l’escola, afavorint una experiència social en un espai relaxat, i fomentant:

 • Alimentació saludable
 • Respecte al medi ambient
 • Relació entre els companys
 • La transmissió d'hàbits, valors i normes de comportament.

Tot coordinat amb l’escola, i els equips de monitors, nutrició i cuina!

Fruites i verdures de temporada

Participem en campanyes per a promoure el consum de fruita entre els escolars: “A l’escola la fruita no té rival” i “Menjar fruita és sa i divertit!”. L’objectiu també és promoure hortalisses seleccionades en funció de l’estació de l’any per la proximitat i la qualitat.

Els nostres plats estrella ens ajuden

Sabem quins són els plats que tenen més èxit dels nostres menús. Ens facilita poder confeccionar el menú d’una forma més compensada amb plats que són menys populars però necessaris.

Descobrim nous sabors i textures

Introduïm algun plat típic de la comarca, d’alguna festivitat o elaborats amb productes de temporada, menys coneguts pels nens i nenes. Com per exemple: crema de ceps, botifarra d’ou o de bolets …

10 mesos, 10 causes: espai per a l'educació 

Perquè volem reforçar els nostres missatges amb diferents formats i estratègies, proposem a les escoles les següents accions: 

 • Jornades gastronòmiques i multiculturals
 • Cartells amb missatges pedagògics i educatius
 • Tallers i xerrades gastronòmiques
 • Concursos de receptes
 • Visita de la nostra mascota per als més petits

Motivem per aprendre

Presentem una proposta d’activitats amb l’objectiu de motivar, als nens i nenes, nois i noies a l’espai de migdia amb diferents propostes que els equips de monitors i monitores els hi presentaran a les estones d’oci.

Fer d’aquest temps, en un entorn relaxat, una estona per promoure la vida sana:

Motivar

Potenciar l’autonomia del nen i la seva responsabilitat amb rols.

Estimular l’esperit d’iniciativa, l’esperit crític i el sentit de la responsabilitat que neix de la convivència de grup.

Valors

Construïm amb valors: compartir i col·laborar per promoure la participació de tots i de totes en tot allò que es realitzi i no únicament en allò que els agrada.

Interacció

Proposar activitats que s’allunyin dels aspectes habituals de l’aula, amb activitats motivadores i sobretot interactives.

Programa PDE

Ajudem als potenciar el criteri dels nens amb el programa PDE, a partir de 5è de primària, de forma gradual i sempre controlats pels nostres dietistes.

PENSA · DECIDEIX · ESCULL

Mitjançant els cartells i els jocs els expliquem:

 • COR: els petits aprendran les qualitats dels aliments i sabran reconèixer menús amb aliments saludables
 • COS: beneficis psíquics i emocionals pel nen, amb activitat física que els aporta més capacitat de concentració i incrementa el seu rendiment escolar
 • CAP: l’aprenentatge dels diferents hàbits els permet ser més autònoms. A més, aquests hàbits són necessaris per a l’adquisició de futurs aprenentatges.
PUJA