SERHS FOOD PARTICIPA AL PROGRAMA “RECOOPEREM, CUINA PER COMPARTIR”

Recooperem, cuina per compartir” és un programa que es du a terme a diversos menjadors escolars amb la finalitat d’aprofitar tot aquell menjar que no s’acaba servint. Aquestes racions s’envasen en carmanyoles, es congelen i es distribueixen a les famílies en situació de vulnerabilitat.

El menjar es distribueix a través de El Rebost, el qual gestiona Creu Roja, i hi participen SERHS Food com a empresa de menjador, l’Ajuntament i quatre escoles terrassenques: l’Enxaneta, el Bisbat d’Ègara, Roser Capdevila i l’escola França. A més, de cara a aquest mes de gener s’hi podrien afegir fins a 3 escoles més.

El programa engloba un triple objectiu: educatiu, solidari i mediambiental. Tot són beneficis, ja que, per una banda, en l’àmbit educatiu s’ensenya en valors, a nivell solidari es presta una ajuda a les persones que més ho necessiten, i a escala mediambiental s’aconsegueix una reducció del malbaratament alimentari.

Aquesta gran iniciativa es va implementar per primera vegada a la comarca al 2015, concretament a Viladecavalls i Rellinars.  Des d’aleshores s’hi ha afegit un total d’11 municipis, una cinquantena d’escoles, 22 entitats socials i 12 empreses de menjador, entre elles SERHS Food. Altres dades a remarcar són els 41.000 àpats servits fins aquest any 2021, arribant a 3.000 famílies en risc de pobresa, evitant paral·lelament un total de 18.000 quilos de residus.