Col·laboració entre SERHS Food i la Guia per a la prevenció i reducció del malbaratament alimentari de la Generalitat

El 21 de març de 2023, es va presentar la Guia per la prevenció i reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració comercial i cuines centrals en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. Albert Labastida, director del Fòrum Gastronòmic de Girona, i Joan Gòdia, director general d’empreses agroalimentàries, qualitat i gastronomia del DACC, van assistir a l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori del Palau de Congressos. Amb motiu de la implicació de SERHS Food en l’elaboració de la Guia com estudi pilot en la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró, Josep Marlet, director Industrial de SERHS Food, va participar en la taula rodona organitzada especialment per l’ocasió.

Durant l’estiu de l’any passat, un equip liderat per la Glòria Cugat (Subdirecció General d’Inspecció i Control Agroalimentari) va recopilar dades i va posar en pràctica el protocol d’actuació definit. Això va permetre una millora significativa, especialment en els últims mesos quan s’ha consolidat la sistemàtica. Lluís Riera (SAIA), Víctor Quintillá (Restaurant Lluera i Bar Verat) i Daniel Brasé (Federació Interterritorial d’Hostaleria, Restauració i Turisme) també van intervenir a la taula rodona, que va ser moderada per la periodista de Catalunya Ràdio Paula Molés.

 

Cada ciutadà europeu malgasta 127 kg d’aliments anualment, segons un recent estudi Eurostat, el que suposa un total de 56,98 milions de tones pel conjunt de països de la UE. El 9,4% d’aquests residus provenen de la indústria de serveis de restauració i alimentació. Algunes cuines ja estan treballant en projectes innovadors en línia amb els ODS per abordar aquest problema global. L’objectiu d’aquesta jornada és presentar la guia per la prevenció i reducció del malbaratament alimentari a la restauració comercial i cuines centrals, una eina per ajudar i promoure la implantació de plans de prevenció i donar suport al compliment de la llei 3/2020.

Com una alternativa més sostenible a la cuina tradicional d’un restaurant, el menjar prepart a casa o el menjar produït en un entorn comunitari com una escola, la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) que SERHS Food té a Mataró ha rebut la certificació d’Inèdit, empresa de primer nivell especialitzada en la indústria. La Cuina d’Alt Rendiment presenta objectivament, d’acord amb les dades quantificables, la millor opció ambiental per cuinar menjar. Això es fa tenint en compte factors com el consum energètic, l’empremta de carboni (CO2), la reducció de residus, l’embalatge o gestió de proveïdors locals, i la logística de distribució, entre altres.

 

Podeu llegir la notícia més detallada al web de Restauración Colectiva.