SERHS Food Educa elabora un “Pla de Sostenibilitat i No Malbaratament” per als centres escolars que gestiona el servei d’alimentació

El Departament de Psicopedagogia de SERHS Food Educa ha elaborat un important i ambiciós “Pla de Sostenibilitat i No Malbaratament” per a aquest curs 2022-2023, estructurat segons les diferents necessitats dels centres escolars. En paraules de la responsable del Departament, Mar Barnils, “Evolucionar cap a la sostenibilitat és una necessitat indispensable en l’actualitat. Cal reaprendre, revisar críticament idees assentades i això serà el que ens permetrà trobar noves maneres de veure el futur comú. Per a aquest motiu, els centres escolars són un espai ideal on contribuir cap a aquest canvi, formant persones que en siguin el seu motor”.  

El Pla està format per tres programes. Un programa comú  anomenat “Reduïm residus” per a tots els centres i iniciat des d’educació infantil. Recull iniciatives que es portaran a terme durant el curs. Un segon programa d’ampliació a lliure elecció dels centres amb diferents projectes que permeten focalitzar les accions on es determini. I un tercer programa a mida totalment adaptat a cada centre escolar i en el que la veu dels nens/es més grans es tindrà en compte per al seu disseny.

L’educació dins l’espai migdia va en consonància amb el projecte educatiu i metodologia de cada escola. Tots els programes tenen com a objectiu treballar i reduir el malbaratament alimentari, fomentar accions sostenibles i oferir un acompanyament als equips educatius. L’experiència vivencial dels participants tindrà un paper actiu i transformador. Aquest nou Pla significa un nou pas cap al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) adoptats per les Nacions Unides i aplicats a la política de SERHS Food.