EUDEC LLANÇA UN NOU REPERTORI DE PLATS CUINATS 100% VEGETALS AMB HEURA PER A LA INDÚSTRIA HOTELERA

Eudec, marca experta amb més de 30 anys de trajectòria treballant amb professionals de càtering i gastronomia, s’ha alineat amb Heura, líder en creació de productes 100% vegetals, per desenvolupar un nou catàleg de 10 plats cuinats veggies (5a gamma i congelats) per suggerir als hotels.

Són productes -com ingredients- que permeten gran varietat de personalització per part dels cuiners. Estan pensats amb la finalitat de solucionar un apartat veggie en els bufets dels hotels, ja que, cada vegada més, aporten un valor diferencial a l’alimentació més saludable i vegetal que està creixent entres els consumidors. A Espanya comptem amb un 42,6% de flexitarians, majoritàriament vegetarians i vegans (Font: Les oportunitats de creixement per als productes substitutius de la carn. Kantar, gener 2022). A Europa, el 46% dels consumidors busquen disminuir el consum de carn (Font: Nielsen Smart Protein 2022), per aquest motiu cada vegada és més important ampliar la varietat oferida de plats vegetals als hotels.

Al sector hoteler no hi ha una altra alternativa de la mateixa qualitat en plats cuinats congelats en racions per Horeca. Faixetes de pollastre vegetal, lasanya amb bolonyesa vegetal, guisat de mandonguilles vegetals, llenties amb xoriço vegetal, salsa bolonyesa d’Heura, salsa bolonyesa de llegums, falàfel amb cuscús de verdures, base de pollastre vegetal als cinc pebres, base de pollastre vegetal al curri, amanida de llenties amb quinoa i verdures. Aquests plats estan entre els 2,30 kg i les salses o bases en 800 gr.

Dos exemples importants de sostenibilitat i d’inspiració a la cuina mediterrània

Destaquem sostenibilitat en tot el procés: pel producte alimentari en si i per la Cuina D’alt Rendiment (CAR) que es troba a Mataró i és a on s’elaboraran els plats cuinats Eudec. L’empresa Inedit va realitzar un informe de 8 paràmetres en el que es va acreditar la CAR com més sostenible que una cuina tradicional, ja que la posiciona entre un 25% menys d’impacte i fins a quasi 4 vegades menys en el que respecta al consum d’energia o la petjada de carboni en comparació a un restaurant.

La cuina mediterrània ha sigut el punt de partida i la inspiració de les dues empreses des que van començar. Els productes d’Heura tenen la tradició i la gastronomia mediterrània, i utilitzen ingredients prèmium com l’oli d’oliva i són clean label.

Aquestes receptes innovadores ajuden a introduir nous menús vegetals en l’àmbit HORECA i així impulsar la sostenibilitat i la Dieta Mediterrània.