El dia 7 i 8 d’octubre es va fer l’esdeveniment on ens vam reunir 75 empreses del sector Food Service català per dur a terme la VII Immersió Estratègica, un Food Hub d’Innovació de Catalunya. Aquest cop va ser per parlar temes estratègics, idees de possibles solucions, projectes innovadors i veure les tendències mundials.
Es va fer un discurs on va ser introduït per Toni Massagués, Director de la Fundació Alícia i de Raimón Bagó, President del Clúster Foodservice de Catalunya. Seguidament, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competivitat va inaugurar la jornada remarcant la importància de seguir prioritzant la innovació i dels projectes pels clústers.
A continuació, Beatriz Romanos (TechFood Magazine) va parlar sobre les tendències internacionals del futur el qual va interessar molt. Va tractar temes com l’escassetat cap a l’abundància ja que ha crescut molt aquests últims mesos, i com hi ha empreses que aconsegueixen centrar-se en créixer exponencialment. Va atraure molt ja que va anar explicant exemples Internacionals inspiradors. A més a més, diferents persones van seguir fent reflexions sobre la restauració posant èmfasi en aportar diferents punts de vista sobre les noves tendències i com afrontar els nous reptes del sector de la restauració a Catalunya. Començant per David Romero (Grup Andilana), Santi Carda (Cal Blay) i Raimón Bagó (SERHS Food), dinamitzades per Sonia Gasa (Retail Tech).
Per altre banda, es va realitzar una reflexió sobre nous conceptes d’alimentació i com treballar-los dirigida per Fabiola Juárez i l’Adriana Gálvez (Fundació Alícia) duta a terme el divendres 8 d’octubre del qual es va començar pel seminari sobre l’alimentació personalitzada, restauració social i col·lectius amb necessitats específiques.
Seguidament l’Edurne Uranga (NPD) va fer una presentació molt remarcable del Segon Observatori del mercat Foodservice. Ens va situar amb dades contextuals per veure d’on venim i com a on anem, sobre tot amb el creixement exponencial del delivery i les noves tendències del mercat aportant números, tendències i previsions amb resultats molt positius.
A la següent ponència, es va parlar sobre com passar de liderar un negoci familiar a crear diverses empreses amb finançament internacional amb un creixement exponencial, liderat per Miquel Rístol (Horeca Business 360) amb la seva presentació de “Reset post-pandèmia”.
Per últim, l’activitat que va culminar l’esdeveniment va ser el Cafè amb empreses innovadores i disruptives. On hi havia Alex Vidal (Heura), Mariano Oto (Nucaps) i Joan Solomando (Nova Meat). Amb reflexions i presentacions molt interessants del qual es van generar moltes preguntes i es va crear un debat, del qual van sortir noves idees i coneixements.