SERHS FOOD AUGMENTA GAIREBÉ UN 30% EL NOMBRE DE DIETES DIFERENTS A LES ESCOLES DE TERRASSA

Des de l’inici d’aquest nou any escolar 2021-2022, el servei que SERHS FOOD dona a 32 escoles públiques de Terrassa s’ha vist incrementat pel que fa al nombre de dietes diferents que es preparen diàriament. S’han passat de 49 dietes diferents a un total de 62, totes elles determinades per prescripció mèdica. A més, des del mes d’octubre també s’ofereix una dieta ovolàcteo-vegetariana per motius de decisió ètica o personal, com també les dietes sense carn i sense peix per motius religiosos.

D’aquestes 62 dietes diferents, les que més han incrementat han sigut les de l’alimentació personalitzada, passant de 22 a 37 aquest any. Són nens/es que tenen unes necessitats alimentàries concretes que, en alguns casos impliquen una combinació de diferents dietes genèriques o, en altres casos,  hi ha alguna intolerància a ingredients com la fructosa, que pot ser que per un nen/a sigui a una fruita concreta i un altre a una altra fruita, el que requereix un grau molt elevat de personalització. Les dietes diabètiques també s’han vist incrementades. A més, cal tenir en compte que totes les dietes s’han de coordinar amb les noves  premisses que marca el Pla PREME de la Generalitat per a les escoles, on es destaca la introducció de la proteïna vegetal.

“Sense gluten, sense porc, no carn, no peix, no ous, hipocalòrica, baixa en colesterol…cada dia realitzem per a les escoles públiques de Terrassa una important feina de coordinació i planificació entre tots  els implicats” diu Lourdes Català, responsable de dietètica de SERHS Food. Continua dient que “aquest alt nivell de personalització que es va incrementant curs a curs ens implica un esforç significatiu a nivell de recursos professionals que es veu compensat per la millor satisfacció en el servei que oferim als nens i nenes de totes les edats quan ens trobem en els centres”.

SERHS Food, empresa amb més de 40 anys d’experiència i que dona servei a Terrassa des de l’any 2016 té com a objectiu per aquest curs escolar millorar en l’àmbit de les dietes diferents, com també en la major introducció de productes ecològics i de proximitat. També pretén incrementar els cursos de formació als equips interns i promoure la idea de sostenibilitat en els menjadors escolars. En total l’empresa gestiona 200 centres escolars per tot Catalunya, Saragossa i Oviedo tant la vessant d’alimentació, com l’espai migdia amb els diferents projectes educatius de cada centre. Es promou la satisfacció individual dins la restauració col·lectiva com a propòsit principal dins la piràmide de valors de l’empresa des del seu mateix origen.

 

 

Els mitjans han fet ressò de la notícia! Ho podeu veure al Diari de Terrassa i Terrassa Digital.